info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: De voorbereidingen voor de @Ringvaart zijn al een tijdje op gang. Een interview met de organiserende commissie bijā€¦ https://t.co/kXnA0FlfcT - 14-01-2019

Rowing Talent Centrum Zuid-Holland

Het Rowing Talent Centrum Zuid-Holland beoogt talentvolle roeiers van D.S.R.V. "Laga", D.S.R. "Proteus-Eretes", A.R.S.R. "Skadi" en KR+ZV "De Maas" tot toproeiers te ontwikkelen die naar de Nationale Equipe doorstromen.
Deze organisatie wordt ondersteund door de KNRB, Rotterdam Topsport en in grote mate door de TU Delft. De KNRB ziet graag een spreiding van talent door Nederland. Met behulp van regionale samenwerking denkt zij hier in alle gebieden topsporters te kunnen ondersteunen, zodat zij kunnen blijven studeren in de stad waar ze zich bevinden en kunnen blijven trainen bij de vereniging waar ze lid van zijn.


 
TU Delft
De TU Delft heeft als doel met topprestaties in studie en sport de studiecultuur van presteren en excelleren weer te geven. Ook op technisch vlak zien zij mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van de roeisport, bijvoorbeeld door sportinnovaties. Volgens Raymond Browne, hoofd van het Sport & Cultuurcentrum, dragen teamwork, leiderschap en het overwinnen van tegenslagen sterk bij aan de algemene vorming en ontwikkeling van ambitieuze, allround ingenieurs.
Vanuit de TU Delft wordt nu ook beter ondersteuning geboden voor topsporters met behulp van een topsportcoördinator. Deze helpt met contact met het sportcentrum, docenten en decanen van topsporters. Hierdoor kunnen de topsporters hun studie beter combineren met hun topsport.
 
Coaches
Door de handen ineen te slaan kunnen betere faciliteiten aangesproken worden waar de betrokken verenigingen allen baat bij hebben. De Stichting heeft inmiddels drie profcoaches aangesteld, te weten Josy Verdonkschot, Ans Rom Colthoff en Peter Wiersum.
Josy Verdonkschot heeft de afgelopen drie jaar in Italië de talentploegdames onder zijn hoede gehad. Op het WK Junioren in Plovdiv maakte de ploeg de stoutste dromen waar door in alle vier nummers de finale te halen en een gouden en bronzen medaille te winnen. In Nederland heeft hij WK en Olympische successen als coach van Nederlandse dames behaald, in het bijzonder met de lichte dames skiff en dubbeltwee in de periode 2000 (OS Sydney) – 2004 (OS Athene) – 2008 (OS Beijing). Afgelopen jaar behaalde zijn lichte dames dubbelvier de gouden medialle op het WK in Zuid-Korea. Josy is voor het RTC-ZH freelance beschikbaar.
Ans Rom Colthoff werd vijfde op de Olympische Spelen in 1976. Hierna coachte zij een masters D+ vier naar de overall overwinning op de FISA Masters te Bled (Slovenië). Tussen 1985 en heden coachte zij vele zware herenploegen bij de U.S.R. Triton, waaronder diverse "oude" vieren die, zonder uitzondering, de finale haalden. Een hoogtepunt was het winnen van de "Head of the River" met een zware herenacht in 2008. Sinds september 2011 is zij talentcoach van het RTC.
Peter Wiersum heeft veel ervaring opgedaan op het hoogste niveau als stuurman, en daarmee vaak als assistent-coach, in de lichte en zware Holland acht op WK’s en Olympische Spelen (Beijing, London). Hij zal in april en mei de functie van assistent-talentcoach gaan vervullen. Hij zal onder Ans (en Josy) gaan functioneren om hen in drukke periodes te kunnen ondersteunen. Hij brengt daarbij ook zijn ervaring als stuurman bij de lichte en Holland acht mee. (Bron: http://www.rtczuidholland.nl/)
 
Roeiers
Wanneer je een major of een minor talent bent wordt je uitgenodigd voor het RTC. In het begin van het jaar worden hier selecties voor gehouden.
Major talenten 2013-2014 Klasse
J. de Graaf Zware heren
L.A.J.M. van der Spek Zware heren
S.P.A. de Rooij Zware heren
A.N. Keijser Zware heren
T.N. Versloot Zware heren
T. Lengkeek Zware heren
C.B. Kuyt Lichte heren
A.A. Draaijer Lichte heren
M. Haagsma Dames
Y.M. Janse Dames
F.D. Cieraad Dames
E.M.L. van Miltenburg Dames
L. Youssifou Dames
 
Minor talenten 2013-2014 Klasse
S.H.O. Zwetsloot Zware heren
B. de Vos Zware heren
L.S. Wilkens Zware heren
N. Moesker Zware heren
M.G. Bezema Zware heren
N.M. Looye Zware heren
D. van Laake Zware heren
W.T. Schot Zware heren
N.N. Overkamp Lichte heren
T. Sanders Lichte heren
T.O. Rootliep Lichte heren
M.I.S. van Rooij Dames
L.W. Hidding Dames
 
Toekomst
In de toekomst is het mogelijk dat K.S.R.V. "Njord", A.L.S.R.V. "Asopos de Vliet" en de Universiteit Leiden betrokken worden bij het project. Ook Erasmus Universiteit Rotterdam zou deel uit kunnen maken van het RTC.

Weerbericht

Windkracht: 2 bft
Windstoten: 19.08 km/u
Windrichting: OZO
Zonsopgang:08:34
Zonsondergang:17:05
Temperatuur: 1 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 19-01-2019 17:30

Agenda

FEB
16
Winterwedstrijden
t/m 18 feb
FEB
23
Gyas-Hunze
t/m 25 feb
MRT
2
Blasphemy
t/m 3 mrt
MRT
9
Heineken Roei Vierkamp
t/m 11 mrt
MRT
16
Head of the River Amstel
t/m 18 mrt
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA