info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: RT @Bas_Vollebregt: Vanmiddag namens @GemeenteDelft de Samenwerkingsovereenkomst met @DSRVLAGA & @zuid_holland ondertekend voor een volgend… - 11-04-2019

Voorbeschouwing Tromp Boat Race

Na een spectaculaire wedstrijd op de Amstel, reizen de middengroepen ditmaal af naar het midden van het land om zich op de Tromp Boat Race in Hilversum te meten met de rest van roeiend Nederland. Met een lengte van 5,3 kilometer zal dit een pittige wedstrijd worden!
Een opvallend feit is dat op het moment de Commissaris A en commissaris E gaan starten in het heren viermet veld. Helaas is dit “Fake News” en zullen de heer Kortenhorst en de heer Mekking toch plaats moeten maken voor roeiers uit de middengroep zwaar selectie.
 
Zwaar
In het SA skiff veld zal de heer F. Garrisi Laga vertegenwoordigen. Daarnaast zullen E.P.J. Van der Maarel en F.P.S. Driessen uitkomen in het SB veld, waar ze heftige tegenstand kunnen verwachten.
De nieuwe combinatie van de net Lagaaier geworden L.B.T. Tilanus en op slag de heer W.H. Van der Meer zal starten in het Heren dubbeltwee veld, waar ze het op zullen nemen tegen meerdere lichte tweetjes.
Naast de scullnummers zullen er nog acht heren uitkomen in het heren vier met veld. De eerste vier zal gevuld worden door drie heren uit de eerstejaars zwaar van vorig jaar en zal wordenaangevuld  door de heer M.C. Mulder die zich na een jaar clubacht weer bij middengroep zwaar heeft gevoegd.
Van boeg naar slag zal deze vier bestaan uit: K.P.E. de Koningh, M.C. Mulder, J.P.C. Freund en D.A.G. Haasteren met stuurpik de heer J.J. van Stam.
De andere vier zal van boeg naar slag bestaan uit: B.F. Bogers, T. Dijkstra, K.L.  Reith en F.A. Doorn met stuurpik de heer F. Louwerse.
 
Licht
Bij middengroep licht zullen er 3 tweetjes op het water gelegd worden, die starten in het H2x veld. Het eerste duo zal bestaan uit T. Winkel en C. Schreuder, het tweede duo uit K.P. Remundt en M.F. Meersman en het derde uit J.W. de With en L.V. Pragt, die weer terugkeert in de boot na zijn bestuursjaar.
Naast de tweetjes zal er vanuit licht gestart worden in één vier en zal P.J. Bremer starten in zijn skiff in het lichte SA veld.
In de lichte vier, die zal starten in het H4+ veld, zullen vier lichte snikkels plaatsnemen, van boeg naar slag: I. Van de Werf, J.E. Van Vliet, M. Hofwegen en D.R. Adema met stuurpik de heer J.F.K. Van Dam. De heren zullen het op moeten nemen tegen de twee viertjes van middengroep zwaar en zullen dus flink aan moeten zetten!
 
Dames
Bij de dames zullen er meerdere boten het water op gestuurd worden. Na een goeie prestatie op de Amstelbeker zullen de dames in kleinere nummers aantreden.
Mejuffrouw T.E. Dullemans zal haar skiffdebuut maken en zal kunnen laten zien wat ze waard is in het SB veld.
Mejuffrouw D.A. Den Besten zal samen met M.H. Damen in de twee-zonder uitkomen in het SA veld, wat een sterk veld is, maar waar zeker wel kansen liggen voor deze dames.
Daarnaast zal er in de dubbel twee worden gestart door mejuffrouw M. Sagasser en mejuffrouw A. Van Bergen, wie terugkomt bij Laga na een jaar roeien bij Skadi.
In het eerste viertje van de dames zullen de volgende namen starten op volgorde van boeg naar slag: L.G. Kuiperbak, M.F. Duzijn, L.H. van der Ven en C.S. Den Bremer met stuurpik de heer M. Hemminga.
In het andere viertje zullen dat de volgende namen zijn van boeg naar slag: boeg naar slag: F.M. Wiegel, E. Lavaerts, F.B.E. Kolff en S. van der Kleij met stuurpik de heer J. Poppenk.
 
Lichte Dames
De lichte dames zullen aantreden in kleine nummers. Waarbij L.C.M. Michielsen op zaterdag en zondag zal starten.
In de skiff zullen zowel mejuffrouw L.C.M. Michielsen als A.F.J.G. Janssen starten in het dubbeltwee veld. Hierbij is er zeker kans op een hoge klassering door mejuffrouw Michielsen!
In de dubbeltwee zullen helaas maar twee boten het water op gaan.
Vanwege materiaalschade aan hun boot tijdens een botsing op de training is het helaas niet mogelijk voor de zusjes de Zeeuw om te starten op de Tromp. 
Echter zullen de andere tweetjes wel gewoon nog starten, waarbij mejuffrouw L.C.M. Michielsen zal combineren met P. Verkaik en in het andere tweetje er gestart wordt door mejuffrouw A.N. Oggel en S.E. Mans.
 
Al met al een mooi weekend om het seizoen mee te starten. Wat ook direct een goede krachtmeting is voor de rest van het seizoen.

Weerbericht

Windkracht: 4 bft
Windstoten: 33.12 km/u
Windrichting: Z
Zonsopgang:06:18
Zonsondergang:20:55
Temperatuur: 13.4 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 25-04-2019 15:40

Agenda

APR
26
Opvang: Inschrijfavond
t/m 27 apr
APR
30
Inhousedag DWG
MEI
4
ZRB
t/m 6 mei
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA